Koniec školského roka sa nesie nielen v znamení dlho očakávaných prázdnin, ale ponúka aj bilancovanie a oceňovanie úspešných.
Pod záštitou Best Hotel Properties sa v Grand Hotel River Park uskutočnil slávnostný galavečer, na ktorom boli vyhodnotení a ocenení najlepší praktikanti segmentu hotelových zariadení. Okruh pozvaných hostí tvorili predovšetkým rodičia a pedagógovia nominovaných žiakov.
Súkromná hotelová akadémia SD Jednota Šamorín získala tento rok hneď dve špičkové ocenenia. Cenu Najlepší čašník roka v hoteli Sheraton udelili žiačke 4. ročníka a ocenenie Najlepší kuchár roka v Grand Hotel River Parku získal taktiež žiak zo 4. ročníka hotelovej akadémie.
Aký by to bol galavečer, keby nominovaní čašníci a kuchári nepredviedli svoje zručnosti a šikovnosť? Kuchári pripravili pre hostí slávnostné menu, ktoré sa podávalo v Salóne Márie Terézie. Pozostávalo z údeného lososa s marinovaným vajíčkom a horčicovou omáčkou, ďalej z vykostenej prepelice plnenej fášou podávanou s omáčkou z vína Marsala, zemiakovou kašou so zeleninovým brunoises. Povestnou čerešničkou bol dezert z jačmenných krúpov s jablkami a sorbetom z pečených jabĺk. Čašníci pripravili slávnostnú tabuľu a pod vedením skúseného manažéra predviedli tzv. zrkadlovú obsluhu.
Slávnostný galavečer splnil aj tie najnáročnejšie očakávania. My, pedagógovia sme boli v ten večer na našich žiakov právom hrdí a sme radi, že naša škola výborne obstála vo veľkej konkurencii bratislavských hotelových akadémií. Oceneným žiakom gratulujeme a ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu školy.