2022. aug. 11., csütörtök

Sofőrök figyelem, vasárnap és hétfőn közlekedési korlátozások Pozsonyban!

2017.4.21. 19:11
Slávka Gáborová

Az uniós tagországok házelnökeinek konferenciája miatt a sofőröknek vasárnap és hétfőn forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk Pozsonyban – figyelmeztet a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság.

Vasárnap részleges forgalomkorlátozás várható, amikor az egyes küldöttségeket az M. R. Štefánik Reptérről és a Horvátjárfalu – Kitsee határátkelőhelyről az egyes szálláshelyekre (River Park, Sheraton, Carlton és Austria Trend hotel) szállítják. Délután pedig a küldöttségeket a pozsonyi várhoz szállítják tovább.

Hétfőn is jelentős forgalomkorlátozások várhatók, elsősorban a reggeli csúcsforgalom idején, 8 és 9 óra között lesz a szokásosnál is kaotikusabb a fővárosi közlekedés. Ekkor a küldöttségeket a szállókból a várba viszik.

„Emiatt a sofőröknek azt ajánljuk, kerüljék el a Szlovák Nemzeti Felkelés hídját (Most SNP), az Óvárosi utcát (Staromestská ulica) és a Ludvík Svoboda rakpartot. Ezen útszakaszon forgalomkorlátozás várható, s a közlekedési rendőrök a forgalmat Ligetfaluból (Petržalka) az Einstein utcába, illetve Károlyfaluból (Karlová Ves) a Malom-völgyön (Mlynská dolina) át terelik” – tájékoztatott Lucia Miháliková rendőrségi szóvivő.

A délutáni órákban szintén részleges forgalomkorlátozás várható, amikor a küldöttségeket a városközpontból a reptérre és az említett határátkelőhelyre szállítják. A közlekedést az érintett útszakaszokon a közlekedésrendészet munkatársai a kialakuló helyzet szerint irányítják majd.

 

Copyright © 2022 Somorjai