2024. nov. 1., péntek
21950088_900321900120531_162185273923709657_o

Kuchári zo šamorínskej hotelovej akadémie hviezdia v špičkovej reštaurácii

2017.11.10. 16:54
Slávka Gáborová
Villa Rosa

Do Dunajskej Stredy nechodievam veľmi často, no vždy som si ten dom na Jesenského ulici všimol. Villa Rosa. Nič viac. A išiel som ďalej. Až som dostal pozvánku na návštevu. A bol som veľmi príjemne prekvapený.

Vošiel som do vkusnej, štýlovej reštaurácie a romantického penziónu. Reštaurácia bola vyhlásená ako najlepšia tematická reštaurácia v rokoch 2015, 2016 a 2017.

21640711_896983337121054_1383373018291218273_o

22042306_900321296787258_6387829219896010681_o

Vonku bolo príjemné počasie a tak sme sa usadili na terase. Bola pred obedom a pomaly sa zapĺňala rôznymi hosťami. Hovorili po maďarsky, slovensky a časť z nich aj po anglicky. Na sebe mali dresy DAC Dunajská Streda.

V tej chvíli sa už pri nás pristavil šéfkuchár Imre Bindics. Inak víťaz televíznej šou Vojna kuchárov, kde proti sebe stáli profesionálni kuchári. Oči mu svietili a s veľkým zanietením hovoril o ceste, ktorou Villa Rosa musela prejsť, aby sa stalo tou najlepšou reštauráciou svojho druhu.

21950147_900321713453883_7232432183080710415_o

,,Najväčšou chybou je, keď sa napodobňuje. Takže tu nebudeme robiť španielsku či taliansku kuchyňu. Sme hrdí na to, čo tu máme. Od začiatku som na to kládol dôraz. A pomaly sme sa vyšplhali až tam, kde sme,“ povedal Imre Bindics. Reštaurácia preto ponúka tradičné lokálne jedlá v modernom šate.

Napadlo mi, že Imreho Bindicsa troch vyprovokujem. A čo tak rezne? ,,Nie,“ s úsmevom odpovedal. A tak som ho ešte raz skúsil. A vysmážaný syr? ,,Áno ten robíme. Ale z vlastného syru. A na jar ho podávame so žihľavou a na jeseň s tekvicovými semienkami,“ povedal I. Bindics. A objednal nám ho.

Nestál toľko čo bežný vysmážaný syr, no bol úplne iný. Chutil mi, a domáce hranolčeky boli fantastické.

Ďalšou dôležitou súčasťou Bindicsiho práce je to, že si vyhľadáva najlepších žiakov – kuchárov a pozorne sa im venuje. A pousmeje sa pri tom. Veď on sám sa vyučil za kuchára v Šamoríne na súkromnej Hotelovej a Strednej odbornej školy. A tú absolvovala aj ďalšia veľká hviezda tejto reštaurácie Róbert Tatai, ktorý pred krátkym časom vyhral maďarskú televíznu kuchársku šou Master Chef. 

21950088_900321900120531_162185273923709657_o

No, to sa už Bindics vrátil späť k reštaurácii. Okrem nadviazania na tradičnú regionálnu kuchyňu ďalším kľúčom k úspechu sú suroviny. Preto siaha po lokálnych produktoch, ktoré zväčša pochádzajú z „podnikovej farmy“. Známe sú aj pod značkou Kukkonia. Zaujímavosťou je, že reštaurácia si robí aj vlastné zmrzliny, lekváre, oleje  a má vlastnú pražiareň kávy.

Ak budete mať dakedy chuť a čas, zájdite si do dunajskostredskej reštaurácie Villa Rosa a podeľte sa so svojou skúsenosťou. Otvorená je v pondelok až piatok od 09.00 do 22.30 hod. v sobotu od 10.00 do 24.00 hod. a v nedeľu od 10.00 do 22.30 hod.

21731693_894532164032838_2339535059850377151_o

Viac informácií či jedálny lístok nájdete na internetovej stránke Villa Rosa.

A myslím si, že reštauráciu zbytočne nechválim. Veď môžete si prečítať aj článok týždenníka Trend o Villa Rossa.

unnamed

Za reštauráciu Villa Rosa prevzali ocenenie Gurman Award Najlepšia tematická reštaurácia a cenu Zlatej vidličky Imre Bindics a Árpád Bugár.

Copyright © 2024 Somorjai