V dňoch 14. až 16. apríla sme sa v Budapešti zúčastnili na medzinárodnej gastronomickej juniorskej súťaži Gundel.
Nosnou témou 36. ročníka bolo „Víno a gastronómia“. Úlohou súťažiacich bolo skĺbiť víno s dobrým jedlom, a to sa našim žiakom naozaj podarilo.
Dokázali uspieť medzi silnou zahraničnou konkurenciou z Maďarska, Francúzska, Talianska, Estónska či Poľska, a to pod prísnym drobnohľadom profesionálnej poroty.
Náš tím, ktorý ako jediný reprezentoval Slovensko, si z tejto prestížnej súťaže odniesol krásnu bronzovú medailu.
Vyzdvihnúť treba i mimoriadnu cenu pre N.Fraňa, žiaka štvrtého ročníka hotelovej akadémie, ktorý sa predviedol ako najkreatívnejšie komunikujúci čašník v anglickom jazyku.
Naša veľká vďaka patrí pedagógom – našim majstrom i žiakom. Majstrom za dôkladnú a náročnú prípravu, žiakom za vzornú reprezentáciu vo všetkých súťažných disciplínach.