2024. júl. 18., csütörtök
testovanie

Mi várható az országos tesztelés után? Kérdések és válaszok!

2020.11.2. 10:12
ujszo.com

Minden várakozást felülmúlt a hétvégi, országos tesztelésen való részvétel. Mire lehet számítani a következő napokban? Elkérhetik az üzletben a negatív teszt eredményét? Elvihetik iskolába gyermeküket azok a szülők, akik nem vettek részt a tesztelésen? Megválaszoljuk a legaktuálisabb kérdéseket.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Mi változik mától azok számára, akik negatív teszttel rendelkeznek?

Rájuk mától nem vonatkozik a kijárási tilalom. Szabadon közlekedhetnek kint, járhatnak üzletekbe, de ha az időjárás megengedi, akár a kocsmák, éttermek vagy kávézók teraszaira is kiülhetnek. Fodrászhoz is újra elmehet az, akinek negatív tesztje van.

Csak a negatív teszttel rendelkező személyek mehetnek be mától bevásárolni például egy cipőüzletbe? 

Nem, néhány kivétel is érvényben van. Azok is szabadon mozoghatnak és bevásárolhatnak, akik igazolni tudják, hogy az utóbbi három hónapban átestek a Covid-19 megbetegedésen. Kivétel vonatkozik a tízévesnél fiatalabb személyekre, az onkológiai megbetegedésben szenvedő személyekre, továbbá azokra, akik igazolni tudják, hogy egészségügyi okokból nem tudnak részt venni a koronavírusteszten, de azokra is, akik az országos tesztelés idején orvosi utasításra voltak házi karanténban vagy betegállományban.

Továbbra is érvényes, hogy éttermekben ételt és italt csak elvitelre lehet rendelni?

Igen, a többi korlátozás továbbra is érvényben marad. Nem törölték a tömegrendezvényekre vonatkozó megszorításokat sem. Az utcán vagy parkokban maximum hat ember találkozhat. A rendelkezés alól kivétel vonatkozik azokra, akik egy háztartásban élnek. Továbbra is zárva maradnak az uszodák, a wellness-központok, a szaunák, az akvaparkok, a mozik, a színházak.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai