2024. máj. 25., szombat
Mi változik a hétköznapi életünkben holnaptól

Mi változik a hétköznapi életünkben holnaptól

2020.10.14. 08:00
Peter Sill

Hétfőtől új, szigorúbb szabályok lépnek életbe az iskolák számára, keddtől gyülekezési tilalom lép érvénybe, csütörtöktől szigorúbb szabályok érvényesek az éttermekre, valamint a maszkhasználat is szigorodik.

Gyakori kérdések az olvasóktól:

Szombaton esküvőnk lenne, hány ember vehet részt az új szabályok szerint?

Az esküvő esetén csak a szertartást lehet megtartani, az esküvői buli már tilos. A szertartáson résztvevők száma terem illetve a templom nagyságától függ. Beltéren 1 személy 15 négyzetméterre. Ezek a szabályok érvényesek a keresztelőkre és a temetésekre is.

Barátokkal sörözhetünk?

Igen , az éttermek teraszán kizárólag. Beltéren már nem fogyaszthatunk sem ételt, sem italt. Elvitelre is vásárolhatunk ételt illetve italt.

Az éttermek nyitvatartására milyen szabályok vonatkoznak?

Az éttermek, sörözők, bárok 22,00-ig tarthatnak nyitva.

Uszodákra vonatkozó szabályok?

Október 15-től az uszodák, wellnesközpontok, akqaparkok illetve szaunák is zárva lesznek. Ez az úszóklubbokat is érinti, illetve az iskolai úszótanfolyamokat, valamint a sítanfolyamokat. A fittneszközpontok is zárva lesznek majd.

A középiskolák online rezsimben működnek majd, hogy vonatkozik ez a nyolcosztályos gimnáziumokra?

A nyolcosztályos gimnáziumok a primo illetve kvarto osztályokban, melyek az alapiskola felső tagozatának felelnek meg kasszikus formában folytatódik a tanítás.

A művészeti alapiskolákon is folyamatos az oktatás. A csoportos oktatás október 12-től online történik. Az istentiszteletek is szünetelnek, minden csoportos esemény tilos, zárva lesznek a mozik, színházak.

A maszkhasználat bel és kültéren egyaránt kötelező. A vásárlási idősáv az idősek számára továbbra is érvényben van 9 és 11 óra között csak ők vásárolhatnak. A seniorok máskor is vásárolhatnak.

További szigorításikat a minisztériumok internetes oldalán olvashatják el.

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai