2024. jún. 14., péntek
kostol_hu

Megújul a Magyar Királyság egyetlen volt paulánus kolostora

2019.11.4. 14:15
felvidek.ma

„Ami még néhány hónapja csak távoli remény, hetekkel ezelőtt csupán aggódó bizakodás volt, az a közelmúlt napokban bizonyosság, és ma végre élő valóság lett”. Ezekkel a szavakkal kezdte vitéz Nagybányai Horthy Miklós beszédét 1938. november 11-én, amikor bevonult Kassára. Most ugyan nem számolhatok be ilyen és ehhez hasonló történelmi eseményről, de a fent idézett mondatok érvényesek ma is abban az értelemben, hogy Somorján egy rég áhított munka kezdődhet meg hétfőn, mégpedig a volt paulánus kolostor felújítási munkálatai.

A hírt a következő internetes portál közölte: felvidek.ma

Portálunk 2017-ben már beszámolt arról, hogy az Interreg Szlovákia – Magyarország pályázati kiírásban Somorja városának önkormányzata, illetve a győri Szent Mór Bencés Perjelség sikeres pályázatot írt, aminek eredményeképpen megújulhat a somorjai Korona, illetve végbemehet a győri Szent Mór Perjelség épületének rekonstrukciója is.

A nemzetközi projekt fő célkitűzése a kulturális örökségi helyszínek együttműködésének és fejlesztésének támogatása, illetve a határ menti térség idegenforgalmi vonzerejének növelése. Ez utóbbi célt fogják szolgálni a projekt eredményeként megrendezésre kerülő közös kiállítások és kórustalálkozók, a megújult épületek ugyanakkor várhatóan vallási-egyházi témájú konferenciák helyszínéül is szolgálnak majd.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai