2024. júl. 21., vasárnap

Íme, a somorjai húshegy(i)ek!!

2019.10.20. 15:10
Zsuzsanna Sill |

Mikor az utcán találkoztam velük gondolkodóba estem, csak nemrég tudatosult bennem, hogy János és András ikertestvérek.

A Hushegyi fivéreket e köteléken kívül kicsi koruk óta a zene is összeköti.  Volt idő, hogy különböző utakon haladtak, de 2011-től egy bandában a The Butchers –ben játszanak.

Jánossal a Mozi klubban beszélgettünk.

Hogy keletkezett a zenekar?

Eredetileg András ötlete volt, a trió mely eredetileg átvett blues számokat játszott.  Időközben úgy alakult, hogy az én bandám szétesett, testvérem pedig basszusgitárost keresett.  Így azóta együtt zenélünk, kezdetben maradt a trió felállás, azóta már négy tagú zenekarrá alakultunk, találtunk basszusgitárost és maradtam az eredeti hangszeremnél,  a gitárnál.  Így 2012-től ebben a felállásban zenélünk.

Miért The Butchers lett a zenekar neve?

Az angolban a szó hentest jelent és ez nagyon jól összecsengett a Húshegyi családnévvel. András beceneve egyébként is Husi.

Somorját a Blues zene egyik központjaként tartják számon, ezért játszotok blues-t , korábban metált is játszottál?

Igaz metált régebben játszottam, a blues zene mindig is érdekelt, inspirált.  A blues sokkal több lehetőséget kínál az improvizációra, sokkal nyitottabb műfaj.  Sok új, kreatív elemmel dolgozunk.

Sikeres a zenekar pályája?

Mondhatni igen, októberben kezdünk dolgozni a harmadik albumunkon.  Sok koncert  van mögöttünk,  a zenekar 140 jómagam 200 koncertet tudhat maga mögött. 2016-ban Lengyelország egyik legnagyobb Blues fesztiválján játszottunk, nagyon nagy élmény volt számunkra.  Szlovákia legnagyobb fesztiválján is játszottunk a Topfest - en.

Sikeres zenészként, meg lehet a zenélésből élni?

A zene e formájából , amit mi csinálunk sajnos nem lehet. Egyébként Szlovákiában mindenképpen nehéz. Sok esetben egy zenész 5-6 zenekarban is játszik.  A bevételek nem biztosak,  így a többségünk mással is foglalkozik, hogy anyagi biztonságunk meglegyen.

A The Butchersen kívül mivel foglalkozol még?

Szólókarrierem is beindult, egész jó repertoárral.  Akusztikus bluesnak mondanám.  Teljesen új ez a projekt számomra, ha hibázom nincs kire kibeszélnem magam.

Sikeres fiatal zenész sok év után munkát is váltott a Szenci Városi Múzeumban kezdett dolgozni.

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai