2024. már. 3., vasárnap
ruska sitie

Hoppá! Mától szigorodnak a maszkviselés szabályai

2020.9.3. 06:14
ma7.sk
Fábián Gergely

A koronavírus gyors terjedésének megakadályozása érdekében a Közegészségügyi Hivatal augusztus 28-án módosította a szájmaszkok viselésére vonatkozó szabályokat. A szigorított előírások két hétre, szeptember 2-tól szeptember 14-ig érvényesek.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

A legfontosabb, hogy belterekben, vagyis zárt helyiségekben (boltokban, hivatalokban stb.) mától azoknak is viselniük kell a maszkot, akik krónikus légzőszervi megbetegedésben szenvednek.

Erről az egészségügyi minisztérium tájékoztatott közösségi oldalán. A nyárra vonatkozó kivétel, amivel sokan visszaéltek, tehát megszűnik. A tárca szerint a forró nyári napok miatt kedveztek a légzőszervi betegeknek, de szeptemberben már nincs akkora hőség, így most már ők is el tudják viselni a szájmaszkot.

Az alapiskolák alsó tagozatain a maszkviselés nem kötelező, s ez vonatkozik a közepes és súlyos értelmi akadályozottsággal küzdő és hallászavaros diákokra is, tájékoztatott Ján Mikas, országos tisztifőorvos.

Hordaniuk kell viszont a maszkot a pedagógusoknak és asszisztenseknek, a felső tagozatos tanulóknak és középiskolásoknak, a már említett légzőszervi betegségben szenvedőknek, valamint a bőrbetegséggel küszködőknek, akiknek állapotát a maszkviselés ronthatja.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai