2024. júl. 18., csütörtök
covid automat

Hétfőn bekapcsolják a Covid-automatát - Mi változik, mihez kell teszt?

2021.2.8. 07:45
ma7.sk

Igor Matovič pénteki sajtótájékoztatóján, a maratoni online kormányülés után bejelentették, hétfőtől Szlovákiában érvénybe lép a Covid-automata. A kormány egyben néhány új intézkedést is életbe léptet, illetve módosított néhány korábbi intézkedést. A negatív teszteredményeket nem hétfőtől, csak szerdától (február 10.) kell bemutatni.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Az egész ország a Covid-automata fekete fázisában van, viszont néhány járásban jobb a járványügyi helyzet, ahol a 7 napos tesztelési intervallum kitolható 14 napra.

A Covid-automata regionális részénél, kilenc járás van a fekete fázisban, ahol hét napnál nem régebbi negatív teszt kell a munkába járáshoz.

A bordó és a többi járásban is el kell menni tesztelésre, csak ritkábban. Az első két legfertőzöttebb fázisú járásokban 7 napos tesztet kell bemutatni, a többi járásban elegendő 14 napnál nem régebbi tesztet felmutatni.

Rózsaszín fázisban csupán a Nagykürtösi járás van, itt elegendő 21 napnál nem régebbi tesztet felmutatni az alkalmazottnak a munkába járáshoz.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai