2024. feb. 27., kedd
una partján

Csónakkal és kerékpárral a Duna partján

2020.6.22. 06:31
ujszo.com

Színes programokkal, érdekes turisztikai célpontokkal várják a kirándulni vágyókat a Kis-Duna és a Mosoni-Duna partján június elejétől. Szlovákia és Magyarország közös pályázata a Csallóköz és a Szigetköz fellendítésére készült.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A Duna csallóközi és szigetközi árrendszere rengeteg lehetőségeket kínál az aktív vagy passzív szabadidő eltöltésére, például csónakázásra, túrázásra vagy kerékpározásra.

Bringán és csónakkal

“A Kis- és a Mosoni-Duna, valamint a régi Duna ágai gyönyörű természeti adottságai felejthetetlen élményt nyújtanak az idelátogató turistáknak, amelyeket csónakázás közben, vagy a folyók partján sétálva élvezhetnek. A terület adottságainak köszönhetően több napos csónakázás is tervezhető. A Kis-Duna Pozsony-Vereknyétől Gútáig csónakázható. A Mosoni-Duna és a „régi“ Duna ágai szintén csónakázhatóak, olyan élményt nyújtva az idelátogatók számára, hogy azt feltétlenül meg fogják akarni ismételni. A területen nagyon jók a feltételek a kerékpározásra, mind a Csallóköz, mind a Szigetköz területén. A kerékpáros útvonalak nehézségi szintje eltérő, és a kerékpárosok nemcsak a természet, hanem a környék kulturális emlékeiben is gyönyörködhetnek. A Kis-Duna vízimalmai, műszaki jellegű kulturális emlékek, amelyek nemcsak a környéken, hanem egész Európában is egyedülállóak. A vízimalmok mindegyike más-más, valami különlegeset kínál a látogatók számára. Látogatható a Jókán, Tallóson, Dunatőkésen és Gútán található vízimalom. A terület gazdag szakrális műemlékekben, múzeumokban és történelmi emlékművekben is. Hosszabb csónakázás, kerékpározás vagy túrázás után a látogatók kipihenhetik az egész napos fáradalmaikat a szenci, dunaszerdahelyi, nagymegyeri, nyárasdi vagy a mosonmagyaróvári, illetve lipóti termálfürdőkben, miközben élvezhetik a helyi gasztronómia specialitásait” - sorolta a lehetőségeket Varga János projektmenedzser, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat stratégiák és projektek főosztálya stratégiák és határon átnyúló együttműködés osztályának szakelőadója. Irányításával készült a Fedezze fel a Kis-Duna és a Mosoni-Duna értékeit kerékpáron és csónakkal című pályázat az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében.  A több mint 2 millió 863 ezer eurós beruházás 2017. november 1. és 2020. május 31. között valósult meg. Az összeg 85%-át az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapból fedezték, az önrészt pedig Szlovákia és Magyarország költségvetéséből, illetve a projektben résztvevő partnerek saját költségvetéséből térítik. A projekt magában foglalt infrastruktúra fejlesztést, amelyeknek köszönhetően tovább bővültek a turisztikai, csónakázási, kerrékpározási lehetőségek.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai