2024. máj. 25., szombat
kozmová

„Az oltás kellemetlen mellékhatásokkal járhat, de ezt az áldozatot meg kell hozni”

2021.2.18. 07:41
ujszo.com
Michaela Kozmová, a somorjai Bél Mátyás Szlovák Tannyelvű Alapiskola pedagógusa

A pedagógusok az iskolanyitás miatt végül előbbre kerültek az oltási programban, így az első érdeklődök már a múlt hétvégén megkaphatták az AstraZeneca vakcináját. Köztük volt Michaela Kozmová, a somorjai Bél Mátyás Szlovák Tannyelvű Alapiskola pedagógusa is, aki az oltás menetéről és a jelentkező mellékhatásokról mesélt lapunknak.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A múlt héten rendkívül gyorsan zajlottak az események, az egészségügyi miniszter mindössze a keddi sajtótájékoztatóján beszélt először arról, hogy a tanárok elsőbbséget kapnak, szombaton pedig már meg is kezdődött a beoltásuk. Ön mikor és hogyan értesült a dologról?
Igen, tulajdonképpen én is csak az utolsó pillanatban tudtam meg, hogy van ilyen lehetőség. Csütörtök délelőtt kaptunk egy tájékoztatást az igazgatótól, hogy aki szeretne, az már akár szombaton is mehet az oltásra. Mivel már aznap el kellett küldenünk a választ, sok gondolkodási időnk nem volt. Mindenesetre úgy tudom, hogy a tanári kar többsége így is bejelentkezett.

Miért döntött úgy, hogy elmegy az oltásra?
Azzal, hogy a következő hetekben megszűnhet a távoktatás (a Dunaszerdahelyi járás az interjú készítésének időpontjában még fekete régiónak számított, vagyis a gyerekek egyelőre nem térhettek vissza az iskolapadba – a szerk. megj.), és a diákokkal újra személyes kapcsolatban leszünk, szerintem el is dőlt a dolog. Ugyan arról lehetett olvasni, hogy a gyerekeket kevésbé veszélyezteti a vírus, de mivel Szlovákiában már különféle mutációkról is beszélnek, ezért jobbnak láttam minél előbb túlesni az oltáson. Úgy gondolom, hogy így nagyobb eséllyel védem a diákokat és egyben saját magamat is.

Hogyan kellett bejelentkezni az időpontra?
Akik visszajeleztek az iskolaigazgatónak, hogy menni szeretnének, azoknak elküldte a weboldal címét, amin regisztrálni lehet. Be kellett írnunk a személyes adatainkat, elérhetőségeinket, ezután pedig kaptunk egy SMS-t az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjától (NCZI), ahol ott volt a helyszín és az időpont. Én már szombat délelőtt mehettem, így szerencsére ott voltam az elsők között. Emellett még vinnünk kellett egy igazolást az iskolától, hogy valóban pedagógusok vagyunk és alkalmaznak bennünket.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai