Prevádzku pekárne Czucz prevzala pekáreň Raciola z Dunajskej Lužnej.
Tá sa ešte v januári chce z Dunajskej Lužnej odsťahovať a začať výrobu v priestoroch bývalej pekárne Czucz.
,,Naša výroba neustále rastie a priestory v Dunajskej Lužnej nám už nestačili. Presťahujeme technológiu ako aj ľudí. Pekáreň bude zamestnávať cez 50 ľudí, z toho by malo byť zhruba 20 zo Šamorína,” povedal Ľuboš Polčík, konateľ spoločnosti Pekáreň Dunajská Lužná s.r.o.
Jeho spoločnosť si priestory prenajíma a momentálne ich renovuje. Po spustení výroby bude otvorený aj obchodík, ktorý sa nachádza pri pekárni.
Pekáreň Raciola začala svoju prevádzku v roku 1990 v Rovinke a neskôr sa presťahovala do Dunajskej Lužnej.
Jej produkciu odoberá zhruba 140 odberateľov z Bratislavy a blízkeho okolia. Pekáreň má v ponuke zhruba 40 výrobkov, niekoľko druhov chleba, pečiva ako aj pleteniek, pagáčov, šišiek, štrúdlí a podobne.
V roku 2015 získala v súťaži Danubius Gastro ocenenie Vynikajúci inovatívny výrobok za Kysnutý pletenec Raciola.