Ani tento rok si nenechali ujsť študenti Súkromnej hotelovej akadémie a Súkromnej strednej odbornej školy SD Jednota Šamorín návštevu veľtrhu gastronómie Danubius Gastro 2016.
V poradí už 23. ročník tohto zaujímavého podujatia mal čo ponúknuť tak profesionálom ako i laikom.
Na svoje si opäť prišli milovníci dobrého jedla, vína, kávy...
Vystavovatelia od nás i zo zahraničia ponúkli v bratislavskej Inchebe ochutnávky národných kulinárskych i nápojových špecialít.
Pripravené boli pre nás rozličné druhy chutných syrov, mäsových výrobkov, tatranský čaj v rozmanitých príchutiach, medovina z agátového kvetu.
Ak ste sa rozhodli tento veľtrh navštíviť, ochutnať ste mohli aj netradičné zeleninovo – ovocné šťavy, rôzne druhy čerstvo rozvoniavajúcej kávy, no a určite ste neodolali ani čokoláde vyrobenej priamo pred vašimi očami.
Nebola to však lahoda len pre naše zmysly, odniesť sme si mohli aj množstvo užitočných informácií z oblasti gastronómie, hotelierstva i cestovného ruchu.
Už tradične sú súčasťou tohto podujatia aj rôzne súťaže v príprave jedál a nápojov, a tak sme sa okrem kuchárskeho a cukrárskeho umenia mohli pokochať aj zručnosťami barmanov, baristov a someliérov.
Okrem pôžitku z chutne pripravených jedál a nápojov si naši žiaci z tejto odbornej exkurzie odniesli aj množstvo cenných informácií, ktoré budú môcť zužitkovať tak v teoretickej ako i v praktickej oblasti štúdia.