sobota, 19. okt. 2024
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tretiaci hotelovej akadémie obhajovali ročníkové práce

26.3.2018, 14:46
HASOŠ

V stredu 21. marca postúpili tretiaci Súkromnej hotelovej akadémie SD Jednota so svojimi ročníkovými prácami z gastronómie do finále.

Na programe dňa boli obhajoby pred odbornou komisiou. Tvorili ju nielen učiteľky odborných predmetov, ale tretiakov si prišli vypočuť aj riaditeľka školy a triedna učiteľka.

Napriek tomu, že si témy nevyberali, ale losovali, do svojich prác sa snažili vložiť aj kus seba. Témy boli vskutku zaujímavé a zároveň nanajvýš aktuálne: „Obilniny sa vracajú na naše školy“, „Celiakia a laktózová intolerancia – choroby nášho storočia“, „Čo nepoznáš, nepredáš“ a ďalšie.

Súčasťou ich prezentácií boli aj zaujímavosti, ktoré síce vo svojej práci neuvádzali, ale originálnym spôsobom nimi spestrili a rozšírili samotnú obhajobu. Žiakom sa podarilo preniknúť do témy, objasniť súvislosti a vyjadriť svoje vlastné postrehy.

Okrem prezentácií si pripravili aj názorné ukážky jedál, nápojov, ale aj obilnín. Študenti tak tvorivým spôsobom skĺbili teóriu s praxou a demonštrovali svoj prehľad z oblasti gastronómie.

Obhajoby zvládli všetci. Niektorí dokonca znamenite. My len veríme, že si naši hoteláci aj v ďalších ročníkových prácach udržia doterajšiu úroveň a povestnú štafetu ponesú až do úspešných maturít.

Viac informácií o našej škole nájdete na našej webovej stránke: www.hasossamorin.edu.sk.

 

Tretiaci hotelovej akadémie obhajovali ročníkové práce
Tretiaci hotelovej akadémie obhajovali ročníkové práce
Tretiaci hotelovej akadémie obhajovali ročníkové práce
Tretiaci hotelovej akadémie obhajovali ročníkové práce
Tretiaci hotelovej akadémie obhajovali ročníkové práce
Tretiaci hotelovej akadémie obhajovali ročníkové práce
Tretiaci hotelovej akadémie obhajovali ročníkové práce
Copyright © 2024 Šamorínčan