V neďalekej obci Horný Bar má vyrásť inovatívny pivovar Komat.
Ročná produkcia minipivovaru začne na úrovni 10-tisíc hektolitrov piva a časom má dosiahnuť dvojnásobné množstvo.
Pivo bude plnené do sudov a fliaš.
Investícia je odhadnutá na 4,5 milióna eur a pivovar by mal začať s výrobou už na ďalší rok.
„Podnikám v maloobchode a spolupracujem aj s pivovarmi. Týmto projektom by som chcel využiť svoje skúsenosti,“ povedal konateľ spoločnosti Komat Gabriel Matter pre portál oPive. sk.
„Technologické zariadenie pivovaru má, vzhľadom na pomerne nízke množstvo objemu jedného varu – 20 hektolitrov, vynikajúci potenciál na vývoj a výskum nových pivných špeciálov, ktoré sa na zariadení budú variť. Budú to pivné špeciály, ktorých jedinečnosť a unikátnosť presiahne rámec Slovenskej republiky,“ píše sa v investičnom zámere, ktorý posudzujú štátne úrady.
Podľa Mattera sa však jeho pivovar nebude špecializovať len na špeciály, ponúkne aj tradičný ležiak.
Ak by tento zámer vyšiel, v Hornom Bare by bol najväčší minipivovar na Slovensku a v celkovej produkcii pivovarov by bol piaty najväčší.