Už od jesene minulého roka s veľkým napätím sledujeme prípravy a ďalší postup nášho žiaka na prestížnu medzinárodnú súťaž Bocuse d´Or. Celoslovenské kolo súťaže sa uskutočnilo ešte v novembri minulého roka a konalo sa v Bratislave. Márk Janák, jeden z najlepších praktikantov v hoteli Grand River Park, bol vybraný do slovenského národného tímu pod vedením top kuchára Petra Duranského, prvého slovenského kuchára oceneného Michelinskou hviezdou, mimochodom takisto bývalého absolventa našej školy.
Prestížna európska kulinárska súťaž sa uskutočnila nedávno, 23. až 24. marca v Budapešti. Slovenský národný tím tvorili Peter Duranský, Mark Vajgela a náš žiak Márk Janák. Bola to preňho neoceniteľná skúsenosť, keďže latka takýchto súťaží je nasadená poriadne vysoko. Mimoriadnu pozornosť jej venovali aj viaceré médiá, Novým časom počnúc a vysielaním v Teleráne končiac.
Prípravy slovenského tímu v Budapešti uvádzal známy moderátor Milan Junior Zimnykoval a okrem súťažiacej trojice sa súťaže zúčastnili aj Jaroslav Židek, český šéfkuchár pôsobiaci na Slovensku, niekoľkonásobný nositeľ ocenenia Gurmán Award a autor viacerých úspešných kulinárskych kníh. Takisto s nimi spolupracoval Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro Cash&Carey Slovakia s.r.o., tiež mediálne známy z viacerých kulinárskych relácií.
Opäť sme dokázali, že naši žiaci vedia šíriť dobre meno našej školy a reprezentovať ju na vysokej úrovni. Márk, ďakujeme Ti, úprimne sa z Tvojho úspechu tešíme a sme na Teba nesmierne hrdí.