štvrtok, 2. máj. 2024
17572712-3134-4752-8449-dafd64a2db26

Grand Hotel River Park v Bratislave oceňoval najlepších praktikantov

30.6.2016, 12:26
Soňa Zakariásová

Jedným z benefitov hotelovej akadémie a strednej odbornej školy v Šamoríne je odborná prax žiakov v špičkových prevádzkach a zariadeniach.

Stalo sa tradíciou, že najlepšie zariadenia organizujú na záver školského roka akýsi deň otvorených dverí spojený so slávnostným vyhlasovaním najlepších praktikantov.

Grand Hotel River Park, tradične hodnotený ako najlepší hotel na Slovensku, usporiadal v utorok podvečer pre rodičov a pedagógov Študentský galavečer.

V salóne Márie Terézie sa podávalo slávnostné trojchodové menu inšpirujúce sa gastronómiou z obdobia vlády Márie Terézie. Ide o jedinečné prepojenie starej prešporskej kuchyne spojenej s modernou francúzskou gastronómiou.

Účasť na takomto podujatí nepochybne sľubuje neobyčajný gastronomický zážitok umocnený príležitosťou vidieť našich kuchárov a čašníkov priamo v akcii.

Moderátorom galavečera bol Michal Bursík, personálny riaditeľ hotelov skupiny BHP na Slovensku, hoteliér telom aj dušou. Pozvaných hostí privítal generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan, ktorý odovzdával ocenenia NAJ kuchárom a čašníkom praktikantom.

Najlepším kuchárom-praktikantom sa stal Alexander Rigó, čerstvý absolvent Súkromnej strednej odbornej školy SD Jednota v Šamoríne. Ocenenie najlepší praktikant čašník získali dvaja žiaci. Žiačka z Hotelovej akadémie Mikovíniho v Bratislave a Bence Compál, študent Súkromnej hotelovej akadémie v Šamoríne.

dcc3686f-f58d-4e70-9696-7281b082a4e9

Príspevok o podujatí priniesla včera aj TV JOJ. Správa sa začína -  00:38:39.

Copyright © 2024 Šamorínčan